Mnogima je danas praktično nemoguće da zamisle život bez mobilnih telefona, bez te mogućnosti da sa svima stalno budu u kontaktu, a naročito bez konstantnog slanja i primanja SMS poruka. Problem je što to s porukama prerasta u zavisnost.

Ne verujete? Mislite da preterujem? Nažalost, ne preterujem - voleo bi da nisam u pravu. Ukoliko neprestano šaljete SMS poruke, kao što danas i previše ljudi radi, stičete naviku, i to prilično brzo. A ta navika prerasta u zavisnost koja je po simptomima veoma slična ostalim oblicima zavisnosti (cigarete, alkohol, narkomanija).

Kako znati da li ste već zavisni? Zapitajte se sledeće. Da li svaki dan pošaljete i primite desetak ili i više SMS poruka? Osećate li se loše ako ste zbog nečega sprečeni da to učinite (recimo, mobilni je u servisu na opravci)? Da li se u takvim (ne)prilikama osećate uznemireno, i ta uznemirenost prođe tek kad ponovo dobijete svoje mobilno mezimče i ponovo ste u stanju da šaljete i primate poruke? Ako ste na dva od ova tri pitanja, ili samo na treće, odgovorili potvrdno, jeste zavisni, dopadalo vam se to ili ne.

Jedna od čestih iluzija koje zavisnici od bilo čega imaju jeste da mogu da prekinu kad god hoće - zato sebe i ne smatraju zavisnim. Da li isključujete mobilni da biste mirno spavali (kome ste potrebni, neka vas nađe kad ste budni)? Da li (često, ne mora uvek) ostavljate mobilni kod kuće onda kad idete u, recimo, prodavnicu? Ako na ova pitanja možete iskreno da odgovorite potvrdno, čestitamo - ne zavisite od mobilnih telefona.

Za zavisnost od SMS poruka smišljen je i stručan naziv - OKS (opsesivno kompulsivni SMS). Ovaj oblik zavisnosti postaje sve češći, a stručnjaci predviđaju da će se u doglednom roku pojaviti i institucije za lečenje od takve zavisnosti.

P.S. Ja vas pozdravljam, otiso sam na lecenje od SMS-a, hoce li ko sa mnom!? :))

Kako je sad neki lep osecaj u meni...pa kako i nece biti kad sam upravo na sajtu fakulteta video da mi je ispit koji je trebao da bude 05.04.07, odlozen za 13.04.07. Pa znaci imam jos 2 nedelje da spremim ispit. E to se mora iskoristiti. A taman sam se pomirio sa tim da cu pasti ispit, ali sad... Idem da ucim ;)
Samoposluga, pijaca i frižider pune su supernamirnica koje mogu da poprave vaše zdravlje, ali samo ako znate šta se u njima krije.

Namirnice za poboljšanje zdravlja predstavljaju pravo blago i zato ih uvek treba imati u frižideru. Crvena paprika je najbolji izvor betakarotena i vitamina C, koji smanjuju rizik od srčanih oboljenja i raka. Sos od paradajza sadrži veliku količinu likopena, koji snižava rizik od raka dojke i pluća, kao i bolesti srca. Studije pokazuju da brokoli predstavlja efikasnu zaštitu od raka debelog creva.
 (Dalje)

Izum koji bi žene trebao da zaštiti u slučaju silovanja, a u obliku je kondoma, trebao bi se napokon naći na tržištu nakon nekoliko meseci čekanja da se izum patentira.

Ovaj proizvod, nazvan ''Rapex'', izmišljen je u Južnoafričkoj republici, a izazvao je burne reakcije širom sveta. Pronalazač Sonet Elers čekao je 7 godina, a sada je napokon dočekao - proizvod je u poslednjoj fazi pre puštanja na tržište.

Rapex-ova funkcija je ono što je kontroverzno u celoj toj priči. Naime, unutrašnjost kondoma ima zube poput ribljih koji prilikom penetracije ''zagrizu'' penis. Neki smatraju da je ovo srednjevekovni uređaj proizveden iz mržnje prema muškarcima. Drugi, pak, smatraju kako je ovo jednostavan uređaj koji bi mogao da pomogne milionima Južnoafrikanki da se oslobode straha od silovanja.

Šta sve neće izmisliti,ccc!!! 

 

 

Vlasnici ove usamljene kuce u Čankingu, Kini bore se da im preduzimači ne poruše kuću, pozivajući se na novi Zakon o privatnoj svojini.
Ova slika me podseti na crtani film koji sam gledo pre 10-tak godina.Trebao da se pravi auto put ali vlasnik kuće se borio protiv toga i na kraju kuća ostala a oko nje napravljen kružni tok.

Pitanje je dal' će se vlasnik ove kuće kasnije kajati što nije uzeo pare i kupio stan! Plazi se 

 

 

Nebrojeno puta problemi se rešavaju na komplikovane načine ili skupim procedurama, a rešenje je blizu, što bi se reklo ''iza ćoška''. U potrazi za hranljivim materijama, posebno onim retkim, poput ribonukleinskih kiselina, enzima i slično, koriste se preparati koji sadrže samo jednu traženu materiju, nikako sve. Čini se, kao da se priroda igra sa nama, kada nam daje svega po malo, te tako treba ići sa ''cveta na cvet'' da bi sve željene supstance imali u ishrani. Rešenje iza ćoška se pojavljuje baš u frazi ''sa cveta na cvet''.

Pametne i vredne pčelice mogu da urade posao umesto nas. Logika je tu, dok je praksa, iskustvo i nauka potvrđuju. Sve što je potrebno za razvoj života mora da se nalazi u pčelinjim proizvodima, jer pčele zavise od meda kao bebe od mleka. Nije samo med u pitanju, tu je i cvetni prah, matični mleč, propolis, pčelinji vosak, pa čak i pčelinji otrov. Jedan mali kosmos se vrti oko ovog ''pcelinjeg sveta'' koji živi već milionima godina. Na nama je samo da pametno upotrebimo ono što nam se nudi. 

 (Dalje)
Uspešno ste obavili potragu za (boljim) poslom i dobili ste posao koji vam se sviđa u firmi u kojoj ste oduvek želeli da radite. Nastavite seriju uspešnih poteza!

Prvi utisak je, naravno, najvažniji!

Tokom prvih dana u novoj sredini izuzetno je važno kakav ćete utisak ostaviti, jer to može imati trajan efekat, a uz malo pažnje i planiranja postići ćete da on bude pozitivan!

Istovremeno, pamtite što više informacija o firmi. Pre nego što počnete da radite "organizujte" sve dotad skupljene podatke. Možda neće biti mogućnosti da saznate sve o "kulturi" unutar organizacije i o nepisanim pravilima ponašanja, ali već uz poznavanje strukture firme, finansijskog stanja, misije i plana poslovanja, možete bolje shvatiti s kakvom ćete se sredinom susresti.

Posebnu pažnju posvetite novim saradnicima jer ćete od njih naučiti ispravno "interno ponašanje", upozoriće vas na najčešće greške i uputiti na osobe kojima se možete (ili morate) obraćati pre donošenja neke odluke.

Takođe, zatražite od šefa povratnu informaciju o svom radu.

Na sastanku iznesite svoje viđenje zadataka koji su vam povereni i raščistite nejasnoće. Precizna uputstva sprečiće rasipanje energije i dati korisnu informaciju o onome šta radite dobro ili loše. Poslodavac će ceniti aktivan stav i odgovoran pristup novom poslu!

Pri tom, sve vreme pokazujte tačnost, odgovornost i profesionalnost.

 

Izvanredan prikaz planete Mars, sačinjen tokom mirovanja robota Spirit zbog zime na planeti.

Rover Spirit je pauzirao cijelu marsovsku zimu, pošto je nedostatak svjetlosti spriječavao dopunjavanje baterija koje robot koristi za kretanje.

Ipak, roobt je napravio preko 1.400 fantastičnih fotografija, od kojih je veliki broj iskorišćen za pripremu panoramskog pogleda na planetu.

Pogledajte kako izgleda zima na Marsu:

http://www.fotoausflug.de/en-mars.html 

Ukoliko imate instaliran Power Point na vasem kompjuteru pokrenite ovaj fajl i videcete da je magija moguca i preko kompjutera... Cuvajte se Davida Copperfielda

za_ne_povjerovati.pps 

Upravo odlazim malo do Kotora...a slike i komentaremozete videti po povratku! :))

 

E srecan mi put