Grupa studenata Fakulteta dramskih umetnosti osmislila je sitkom TV seriju „Mladići", o skrivanju Ratka Mladića u jednom beogradskom stanu, i njenu pilot epizodu postavila na internet, u nadi da će zainteresovati neku televiziju, pošto su ih tri TV kuće već odbile.

Pilot, koji je za 13 dana imao oko 14.500 pregleda, prikazuje tesne cimerske odnose između Ratka Mladića i dvojice mladića koji žele da u stanu naprave žurku. Stan pripada njihovoj babi Smilji i mogu da ga koriste samo pod uslovom da ga dele sa bivšim komandantom Vojske RS.

Režiser Uroš Tomić rekao je Beti da je 15-minutna epizoda, koja je postavljena na sajtu MySpace, to jest na adresi,

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&VideoID=18132179

zapravo vežba iz TV drame kakve se rade na trećoj godini FDU. Projekat je, kaže Tomić, nastao „na času, iz zezanja," i zajednička je ideja sa Pavlom Vučkovićem, dobitnikom dva priznanja za studentski film na Kanskom festivalu.
Autori serije, dodaje on, nisu hteli da Mladić bude crno-beli lik i da „kolje po kući", već su ga prikazali kao čoveka na kog „niko ne obraća pažnju, ali koji je sve vreme u dosluhu s vlastima".
Na početku epizode, Mladića na fiksni telefon poziva „Srđan iz Vlade" i pita ga „da li je spreman da se preda". On odgovara: „Nisam, još nisam". Kada „Srđan" upita: „Pa šta sada da kažem ovima iz Haga", Mladić mu poručuje: „Kažite da ste me locirali", a kao lokaciju sugeriše - Valjevo. Mladić svojim cimerima pozajmljuje novac da naprave žurku i povlači se u špajz, gde piše roman. Kada teran bučnom muzikom izađe među mlade, niko ga na prepoznaje. Zatim poziva policiju da prekine žurku „jer pošten narod ne može da spava", ali ne biva otkriven ni kad policija dođe u stan. Animirana uvodna špica prikazuje Mladića kao generala koji razara Srebrenicu, a onda se krije u Moskvi i Pekingu, da bi na kraju, kako se u pratećem džinglu navodi, završio u Beogradu na poziv „stare ljube Smilje", jer „nigde više neće da ga kriju".